واردکنندگان: تا ارز ندهند خودرو نخواهیم فروخت
با توجه به این اطلاعیه شرکتهای واردکننده به کاهش تعرفههای گمرکی که این روزها انجمن واردکنندگان خودرو دنبال آن است، امیدوار شدند،اما مسئولان دولتی کاهش تعرفه واردات خودرو را منتفی میدانند و میگویند افزایش قیمتهای صورت گرفته غیر منطقی است و واردکنندگان باید در جهت کاهش قیمت خودروهای خارجی حرکت کنند.
اما شرکتهای واردکننده زیر بار نمیروند و میگویند قیمتها واقعی است و تنها زمانی احتمال کاهش قیمتها وجود دارد که دولت تعرفهها را اصلاح و به ابتدای سال ۹۶ برگرداند.نمایشگاه داران هم از وضعیت بازار خودروهای خارجی گلایههای متعددی دارند و افزایشهای صورت گرفته را عاملی بر تشدید رکود میدانند و اینکه نمایشگاه داران ، مردم و حتی شرکتهای واردکننده خودرو نمیدانند در ماههای آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد.بدین جهت اکنون صحبت از احتکار خودروهای وارداتی است.
شرکتها از فروش محصول امتناع میکنند و پیشنهاد اکثر آنها خودروهای صفر کیلومتر ۲۰۱۷ به قیمت ۲۰۱۸ است.روز گذشته با دفتر فروش چند برند خودرو وارداتی در مورد نحوه عرضه آنها سؤال کردیم.رضا احمدنیا که در شرق تهران نمایندگی یکی از برندهای محبوب را دارد گفت:خودرو ۲۰۱۸ نداریم و معلوم نیست که چه زمان وارد میشود،اما خودروهای ۲۰۱۷ موجود است و فروش به صورت اقساطی و نقدی وجود دارد.قیمت خودروهای ۲۰۱۷ با قیمتهای سال ۲۰۱۸ برابری میکند.این در شرایطی است که این خودروها با ارز ۳ هزار و ۷۰۰ تومانی وارد کشور شده است.حرکت به این سمت نشان میدهد که خودروهای ۲۰۱۸ با قیمتهای بسیار بالاتری به فروش خواهد رسید.
تا ارز ندهند خودرو نمی فروشیم
بهم ریختگی بازار خودروهای وارداتی در مورد تمام محصولات وجود دارد و حتی فرهاد احتشامزاده رئیس انجمن واردکنندگان خودرو در گفتوگو با «ایران» به این موضوع اذعان دارد و میگوید: تا زمانی که به واردکنندگان خودرو، ارز داده نشود بازار با مشکلات مختلفی روبهرو خواهد شد.ابهام متعدد باعث شده است که روند قیمتی خودروهای وارداتی افزایشی باشد.
وی ادامه داد: هیچ خودرویی به فروش نخواهد رسید چرا که نمیدانیم بر چه مبنایی باید قیمتگذاری کنیم.این در حالی است که هنوز ارز ۴هزار و ۲۰۰ تومانی برای واردکنندگان خودرو تعیین و تکلیف نشده است.طبق دستورالعمل دولت در مورد تخصیص ارز به واردکنندگان،همه فعالان این عرصه باید دسترسی به ارز مصوب داشته باشند اما هنوز هیچ ارزی به واردکنندگان خودرو داده نشده است.
احتشامزاده با بیان اینکه واردکنندگان خودرو دلال خودرو نیستند که افزایش قیمت به نفع آنها باشد، تصریح کرد:اکثر نمایشگاه داران دلال خودرو هستند و بدین جهت از هر گونه نوسان قیمت استقبال میکنند چرا که درخرید و فروش سود بیشتری عایدشان میشود.
وی با بیان اینکه شرکتهای واردکننده خودرو به دلیل آنکه ارز ندارند، عرضه خود را متوقف کردند، خاطرنشان کرد:نبود ارز و تعرفه بالای واردات خودرو باعث شده است که بازار خودروهای وارداتی از اواخر سال گذشته تاکنون بهم بریزد.هر خودرویی که هم شرکتها عرضه کردند مربوط به واردات سال گذشته است.لذا معلوم نیست که در آینده چه اتفاقی برای این بخش رخ خواهد داد.
رئیس انجمن واردکنندگان خودرو اظهار داشت:برای آنکه خریداران از افزایش تعرفه و نوسان قیمت ارز متضرر نشوند واردکنندگان همکاریهای متعددی کردند ولی هنوز دولت برای حل مشکلات اقدامی انجام نداده است.لذا ما خواهان برگشت تعرفهها و تخصیص ارز هستیم.
محمد علی گره کانی از دیگر فعالان بازار خودروهای خارجی، گفت:بازار خودرو هیچ زمان دچار سردرگمی نبود و همواره ثبات نسبی داشت ولی اخیراً این بازار به غیر از رکود دچار نوسان شدید قیمت هم شده است.
وی با بیان اینکه نمایشگاه داران خودرو ندارند، افزود:شرکتهای واردکننده هیچ خودرویی به فروش نمیرسانند و تنها خودروهای کارکرده خرید و فروش میشود.قیمت خودروهای کارکرده وارداتی هم طی ماههای اخیر افزایش قابل توجهی یافته است اما طی ۱۰ روز اخیر نوسان قیمت در این خودروها از ۴۵ میلیون تومان هم فراتر رفته است و نکته مهمتر اینکه خودرو به عنوان کالای مصرفی در حال تبدیل شدن به کالای سرمایهای شده است و اکنون برخی از شهروندان برای کسب سود به دنبال خرید خودروهای خارجی کارکرده هستند.